Dames 2e bij regionale estafette kampioenschappen

Voor de eerste keer werden de regionale estaffetekampioenschap gehouden. Voor de zwemmers in de meisjescategorie was dit de eerste keer dat zij in een estaffete samen zwommen. Het was vooral spannend bij de overnames, maar de meiden hebben geen fouten gemaak. Onze meiden, Hanna, Emma, Gabriella, Sanne en Jennifer Blenk hebben boven verwachting goed gezwommen. Met enkele PR’s. Jammer dat deze in de estafette alleen bij de startzwemmer meetellen. Uiteindelijk zijn de meiden op een verdienstelijke 9e plaats geëindigd.  

Bij de heren hadden we een jong maar ervaren team aan de start staan. Niels kon helaas niet mee doen. Dit vroeg van de overige vier zwemmer extra inzet. Zij moesten nu alle vier 5 keer zwemmen. De heren Jaap, Björn, Thierry en Wesley hebben het het hele toernooi spannend gemaakt. Een podiumplaats zat er de hele competitie in. Helaas kwamen de heren in de eindafrekening 2 punten te kort voor een derde plaats en eindigde zij als 4e.

Ook bij de dames moesten we het met een jong team doen. Met 1e jaars senioren zwemmers en 1 jeugdzwemmer gingen zij vanaf het begin de strijd aan om het podium. Omdat de dames top presteerde, maakte ze het al snel spannend voor het goud. Tot de laatste race konden de dames/meiden de 1e plaats nog pakken. Helaas was het aantikken van de grootste concurrent op de laatste afstand net iets beter dan de zwemmer van ZVVS. Dit betekende een tweede plaats (zilver) voor Sophia, Tessa, Stella, Karlijn en Michelle. Goed gedaan dames