Leszwemmen

Wie zijn wij Nieuwsberichten Zwemles Contributie Diplomazwemmen Contact

lid worden

Wordt lid van onze zwemvereniging.

aanmelden

Leszwemmen algemeen

Regels en tips

Let u op het volgende aub.

De minimum leeftijd voor startende kinderen is vier jaar. Wij adviseren echter: vijf jaar.

Kinderen zwemmen bij ons altijd tweemaal per week, gezien het grote aantal vaardigheden wat aangeleerd moet worden en het opbouwen van conditie.

Het is toegestaan de zwemlessen bij te wonen. Dringend advies: draagt u aub badslippers in de zwemzaal. Buitenschoenen zijn absoluut verboden ivm hygiëneregels.

Het is niet toegestaan om uit eigen beweging uw kind op een andere tijd te laten zwemmen. Wijzigingen dienen eerst aangevraagd te worden via de ledenadministratie ivm maximum aantallen per groep. Vol is helaas vol.

Het hele traject geven wij groepsgewijs les. Wij hebben helaas niet de mogelijkheid voor individuele c.q. privé zwemlessen. Kinderen moeten dus kunnen meedoen met de groep.

Contact

Wilt u een ziekmelding doen, veranderen van lestijd of heeft u een andere vraag? Het is vaak hectisch in de zwemzaal dus dit kan prima per mail via ledenadministratie@zvvs.nl .

Envoz ABC Survival

Wij leiden de leszwemmers op voor de diploma’s van het ABC Survival van de organisatie Envoz. Deze diploma’s zijn erkend door ’s werelds grootste organisatie op het gebied van aanleren van zwemvaardigheden IFSTA; International Federation of Swimming Teachers Associations. Meer informatie hierover kunt u vinden op de sites https://www.envoz.nl/zwemdiplomas/zwemdiploma-abc-survival en www.ifsta.co.uk . De diploma-eisen staan op onze site https://www.zvvs.nl/leszwemmen/diplomazwemmen/ onder diploma eisen.

Het traject

Kinderen starten met watergewenning in groep 1; de gupjes. In groep 2; de pinguïns, staan de beenslagen centraal en in groep 3; de zeehondjes, worden de complete zwemslagen aangeleerd en van daaruit volgt begeleiding naar het diepe gedeelte. In groep 4; de dolfijntjes, worden de zwemslagen verbeterd en conditie opgebouwd. Hierna volgt het “lange banen zwemmen” in de A, B en C groepen. Naast de zwemslagen wordt uiteraard in alle groepen veel aandacht besteedt aan de survival oefeningen. Overigens wordt vanaf het begin in de regel geen gebruik gemaakt van drijfmiddelen als kurkjes e.d.

De echte zwemliefhebbers kunnen na het ABC Survival bij onze vereniging verder oefenen voor de hogere diploma’s Zwemvaardig I, II en III en Snorkelen I, II en III. Inmiddels weten steeds meer leszwemmers hierna door te stromen naar Onderwaterhockey, Waterpolo, Wedstrijdzwemmen en Trimzwemmen Jeugd. 

Foto’s op de site

Na het diplomazwemmen vindt in de clubruimte de feestelijke diploma uitreiking plaats. Hiervan kunnen foto’s op deze site geplaatst worden. Als u dit om privacy redenen níet wilt dan dient u dit vooraf aan de leiding door te geven en dan wordt daar uiteraard rekening mee gehouden.

We-Score

Ouders kunnen thuis van achter de computer zien wat de vorderingen, de “scores” van hun zoon of dochter zijn via het systeem We-Score. Na het inloggen kan bekeken worden welke vaardigheden al goed beheerst worden. We-Score voldoet aan alle eisen op het gebied van privacy en gegevensbeveiliging.

Contributie

Voor verdere informatie over contributie, automatische incasso, inschrijfkosten e.d. kunt u terecht bij de ledenadministratie of op onze site www.zvvs.nl/leszwemmen/contributie