Leszwemmen

Wie zijn wij Nieuwsberichten Zwemles Contributie Diplomazwemmen Contact

lid worden

Wordt lid van onze zwemvereniging.

aanmelden

Leszwemmen algemeen

Vanaf 01 februari 2018 leiden wij de leszwemmers op voor het A, B en C zwemdiploma van de organisatie ENVOZ. De belangrijkste reden hiervoor ligt in het feit dat de diploma eisen van ENVOZ aanzienlijk beter aansluiten bij de laatste eisen met betrekking tot zwemveiligheid en zelfredzaamheid.

Daarnaast sluiten de eisenpakketten van de drie ENVOZ diploma’s uitstekend aan op de sporten die bij onze vereniging ZVVS centraal staan: snorkelen / onderwaterhockey, wedstrijdzwemmen en waterpolo. Zo zijn er beduidend meer onderwater oefeningen in de diploma eisen opgenomen dan voorheen, wordt er voor het A diploma reeds 25 meter rugcrawl gezwommen en wordt bij het C diploma al polocrawl en balgooien geïntroduceerd.

Een voordeel van deze nieuwe diploma’s is verder dat ze erkenning hebben van ’s werelds grootste organisatie op het gebied van het aanleren van zwemvaardigheden IFSTA; International Federation of Swimming Teachers Associations. Op de zwemdiploma’s zijn de eisen in vier talen vermeld, namelijk Engels, Duits, Frans en Nederlands. De eisen van de internationale diploma’s zijn gebaseerd op waterveiligheid, overlevingsvaardigheden en zwemvaardigheden. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de volgende websites: www.envoz.nl/zwemouders/diplomalijn.html en www.ifsta.co.uk .

De eisen van de diploma’s A, B en C kunt u vinden op de pagina Diplomazwemmen onder het tabblad Diploma eisen

Start van het traject

Kinderen starten met het wennen aan het water en aanleren drijven op buik en rug in groep 1; de gupjes. In groep 2, de pinguins, staat aanleren en verbeteren van de beenslag van de schoolslag en de enkelvoudige rugslag centraal. In groep 3, de zeehondjes, wordt de schoolslag-combinatie aangeleerd. Hebben ze dit redelijk door dan volgt één op één, één instructeur op één kind, begeleiding in het diepe gedeelte. In groep 4, de dolfijntjes, zwemmen kinderen schoolslag, enkelvoudige rugslag en stukjes borst- en rugcrawl in het diepe. Daar wordt ook duiken en onderwaterzwemmen door een gat in het zeil geoefend. Dit zijn de vier beginnersgroepjes. Hierna volgt het “lange banen zwemmen” in de A-, B- en C-groep.

Veder na het A, B & C

Voor de liefhebbers die er na het A, B en C niet genoeg van kunnen krijgen, heeft ZVVS ook mogelijkheden om te oefenen voor de hogere diploma’s Zwemvaardigheid I, II en III en het keuzepakket Snorkelen I, II en III.

Diplomazwemmen

Het proef- en diplomazwemmen wordt georganiseerd in samenwerking met het team van de Kulk. Het schema van proef- en afzwemmen kunt u vinden op de pagina Diplomazwemmen.

Foto’s op de site

Na het diplomazwemmen vindt in de clubruimte de diploma uitreiking plaats. Hiervan kunnen foto’s op deze site geplaatst worden. Als u dit om pricacy redenen níet wilt dan dient u dit vooraf aan de leiding door te geven en dan wordt daar uiteraard rekening mee gehouden.