Waterpolo

Wie zijn wij Nieuwsberichten Trainingstijden Wedstrijdschema Bootcamps Jeugd Clubkleding Contributie Roosters Contact OldStars

Waterpolo iets voor jou?

Meld je aan voor een proeftraining!

Aanmelden

waterpolo

Waterpolo wordt in Vlaardingen al beoefend sinds de jaren ’30, het speelveld werd toen uitgelegd in het zwembad in de Spoorhaven van Vlaardingen en daar werden dames -en herenwedstrijden gespeeld.

Waterpolo is een teamsport in het water en vraagt in een combinatie van zwem- en baltechniek, tactiek en een hoop uithoudingsvermogen. En natuurlijk te winnen door vaker te scoren dan de tegenpartij.  Een team bestaat uit 6 veldspelers en een keeper. Het veld beslaat het hele zwembad (25 meter) de jongste pupillen spelen op een kleiner veld (20 meter).

Een wedstrijd is verdeeld over 4 periodes, die afhankelijk van de leeftijd en het niveau 4 tot 8 minuten zuivere speeltijd duren, wedstrijden en trainingen zijn in zwembad de Kulk in Vlaardingen. Voor alle waterpoloërs bestaat er de mogelijkheid om meerdere trainingen per week te volgen.

Bij ZVVS staat plezier in de sport centraal maar bijna even belangrijk is het  plezier naast de sport in het clubhuis en bij diverse andere activiteiten.