Waterpolo

Wie zijn wij Nieuwsberichten Trainingstijden Wedstrijdschema Clubkleding Contributie Roosters Contact

lid worden

Wordt lid van onze zwemvereniging.

aanmelden

waterpolo

Waterpolo wordt in Vlaardingen al beoefend sinds de jaren ’30, het speelveld werd toen uitgelegd in het zwembad in de Spoorhaven van Vlaardingen en daar werden de dames -en herenwedstrijden gespeeld.

Waterpolo is een teamsport in het water en vraagt in een combinatie van zwem- en baltechniek, tactiek en een hoop uithoudingsvermogen. En natuurlijk te winnen door vaker te scoren dan de tegenpartij.  Een team bestaat uit 6 veldspelers en een keeper. Het veld beslaat het hele zwembad (25 meter) de jongste pupillen spelen op een kleiner veld (20 meter).

Een wedstrijd is verdeeld over 4 periodes, die afhankelijk van de leeftijd en het niveau 4 tot 8 minuten zuivere speeltijd duren, wedstrijden en trainingen zijn in zwembad de Kulk in Vlaardingen. Voor alle waterpoloërs bestaat er de mogelijkheid om meerdere trainingen per week te volgen.

ZVVS beschikt  voor het seizoen 2019/2020 over 6 Herenteams, 5 damesteams en 8 jeugdteams.

Er wordt gespeeld in verscheidene klassen, Op Bondsniveau en op recreatief niveau is er voor iedere leeftijdscategorie  wel een waterpoloteam.

 Elk jaar heeft ZVVS ook een grote groep beginnende minipupillen, zij leren het waterpolospel op een leuke speelse manier en kunnen deelnemen aan de minipolotoernooien. Je kunt daarmee al op jonge leeftijd beginnen, vanaf 6/7 jaar en wanneer je in het bezit bent van je C diploma.

De jongste pupillen van ZVVS tot 9 jaar zijn in mei 2019 zelfs Nederlands Kampioen geworden,  de pupillen tot 11 jaar zijn 4e geworden op het Nederlands kampioenschap.  ZVVS is daar natuurlijk enorm trots op,  ook diverse andere teams leveren mooie prestaties zoals competitiekampioen en bekerwinnaar.

Bij ZVVS staat plezier in de sport centraal maar bijna even belangrijk is het  plezier naast de sport in het clubhuis en bij diverse andere aktviteiten.

Ben je geïnteresseerd? Wil je meer informatie, neem dan contact met ons op via waterpolo@zvvs.nl je kunt altijd een proeftraining komen doen om te kijken of waterpolo echt iets voor je is. Tot binnenkort in het zwembad !?