Joey en Julia op Jaargang

LEIDEN | De 35ste Speedo Jaargangwedstrijden korte baan zijn afgelopen weekend gehouden in zwembad de Zijl in Leiden. Traditiegetrouw komen tijdens deze wedstrijd de 18 snelste minioren van Nederland tegen elkaar uit in een 25 meter bad. Eigenlijk is deze jaargang finale het officieuze Nederlands Kampioenschappen korte baan voor minioren ( zwemmers tot en met 12 jaar).

Joey Pop is 12 jaar en woont in Maasland en Julia Dabrowska is 10 jaar en woont in Pernis. Dit weekend hebben beide meegedaan aan de Speedo jaargangwedstrijden waar alleen de beste 18 van Nederland aan mee mogen doen. Ze zwemmen bij de vereniging: ZVVS Vlaardingen-Schiedam.


Onderleiding van Danny Zulver gingen zowel Julia als Joey er alles aan doen om persoonlijke records te zwemmen en zo hoog mogelijk te eindigen.
Julia maakte op Zondag haar debuut en wat voor een. Zij mocht uitkomen op de 50m vrij en de 100m wisselslag. Op de 50m vrij werd Julia 16de en haar grote klapper was een pr van 3 seconde op de 100m wisselslag. Dit was goed om 13de van Nederland te worden. Al met al een prima debuut.

Voor Joey was het de tweede keer dat hij mee mocht doen. Op zaterdag 3 afstanden, de 100 en 200 meter vrijeslag en de 100m vlinderslag. Op de 100m vrijeslag werd hij 17de en op de 100m vlinderslag met een pr 16de. Het hoogte punt was de 200m vrijeslag want hier werd hij 6de met een pr van 6 sec. Op de zondag mocht hij 2 afstanden zwemmen. De 50m vrij waar hij met een pr 16de werd en de 400m vrij waar hij een fantastisch pr zwom 16 sec wat goed was om 4de van Nederland te worden.

Al met al een fantastische prestatie van beide zwemmers.

Tekst en foto Sabrina Pop – van der Reijden