Kom jij ons klokkersteam versterken?

Als klokker sta je gewoon aan de badrand en maak je de wedstrijd van nog dichterbij mee. Je bent eigenlijk gewoon onderdeel van de wedstrijd en dan beleef je het op een leuke manier.

Bij elke wedstrijd zijn officials nodig! Als wij als vereniging deelnemen aan een wedstrijd zijn wij verplicht om officials leveren. Helaas is onze pool aan officials momenteel klein en bestaat de kans dat zwemmers worden uitgesloten van wedstrijden, omdat we onvoldoende officials kunnen leveren. Iets dat we willen en moeten voorkomen.

We zijn vooral voor de leeftijdscategorie minioren (Vierkamp en Minioren-Junioren wedstrijden) dringend op zoek naar ouders, zwemmers (vanaf 16 jaar) die official/tijdwaarnemer willen worden.

Cursus plaats: Barendrecht
Cursus data: woensdag 22, 29 januari en 5 en 12 februari 2020, aanvang 20:00uur
Examen datum: woensdag 19 februari 2020
Locatie: clubhuis van ZPB H&L Productions, Hamburg 202, 2993 LG Barendrecht

Cursus plaats: Bergschenhoek
Cursus data: maandag 20, 27 januari en 3 en 10 februari 2020, aanvang 19:30 uur.
Examen datum: maandag 17 februari 2020
Locatie:restaurant van Zwembad de Windas, Berkelseweg 95, 2661 AK Bergschenhoek

Cursus plaats: ’s-Gravenzande
Cursus data: dinsdag 3, 10, 17 en 24 maart 2020, aanvang 19:30 uur.
Examen datum: dinsdag 31 maart 2020
Locatie: zwembad/zalencentrum Maesemunde, Kon. Julianaweg 158, 2691 GH te ’s-Gravenzande

Op de cursusavonden (tijdsduur ca. 2 uur) leer je de zwemslagen, alles over tijdwaarneming, hoe de wedstrijd en juryvergadering verloopt en kort de taken van de overige juryleden. Van een tijdwaarnemer wordt verwacht dat hij aan de badrand het keerpunt en de aankomst beoordeeld en de gezwommen tijd op neemt. Naast de cursusavonden wordt je voor één wedstrijd opgesteld als schaduwklokker om het geleerde bij een wedstrijd in de praktijk te brengen onder begeleiding van een tijdwaarnemer.

Voor de opleiding heb je nodig: een stopwatch (met mogelijkheid om meerdere rondetijden op te nemen). De stopwatch moet reeds op de eerste cursusdag worden meegenomen. Tijdens de wedstrijden heeft u nodig een witte broek, een clipboard, pen en/of potlood. Een officials shirt ontvangt u van de vereniging. En ook de stopwatch wordt vergoed als je slaagt voor het examen. Per seizoen dien je minimaal 3 keer te fungeren als official om je bevoegdheid te behouden.

Opgegeven is via de website van KNZB regio west, kijk bij wedstrijdzwemmen onder officials (zie link).

https://www.knzbwest.nl/wedstrijdzwemmen/zwofficials/zwoffopl/zwoffoplaanmelden

Mocht je nog meer informatie willen? De trainers kunnen antwoord geven op je vragen en anders kun je een mail sturen naar inschrijvingen@zvvs.nl of officialszvvs@gmail.com

Het helpt ons als vereniging en daarmee de zwemmers echt enorm, als het aantal officials zich uitbreidt. Dus geef snel aan dat je mee wilt doen!