Minioren circuit 26 september

Op zaterdag 26 september vond het eerste miniorencircuit van het seizoen plaats. Dit keer zonder challenges, maar wel weer met swimkick afstanden.Met een groepje van 6 minioren werd ZVVS vertegenwoordigd in het Caribabad in Gorinchem. En met succes!!! Prijzen werden gewonnen, PR’s sneuvelden en voor een aantal zwemmers waren verschillende afstanden nieuw.Zakaria Boukarhihi verbeterde zijn PR op de 100 m. rugslag met 6 seconden en tikte als dertiende aan.
Op de 400 m. vrije slag voor meisjes was een verdiende tweede plek voor Julia Dabrowska. Zij zwom ook nog eens 22 sec. van haar PR af. Emma Putters behaalde een gedeelde vierde plek, nadat zij deze afstand voor het eerst had gezwommen. Floortje Kleiwegt verbeterde haar PR met 1 minuut en bijna 3 seconden, wat goed was voor een zevende plaats.Saar de Graaf zwom de 50 m. rugslag en verbeterde haar PR met bijna 4 sec. Dit leverde haar ook nog een eerste plaats op!Sander de Bruin zwom tijdens een goede 100 m. wisselslag naar de derde plaats en verbeterde zijn PR met 6 seconden.
Zakaria zwom daarna voor het eerst de 100 m. schoolslag en eindigde op de 11de plaats.Op de 100 m. rugslag voor meisjes was de eerste plek voor Julia, met ook hier een knappe verbetering van haar PR. Emma behaalde de 5de plaats en Floortje werd 12de.Ook op haar eerste 50 m. schoolslag was er een succes voor Saar: ze eindigde op de derde plaats.Sander de Bruin zwom een goede 100 m. vrije slag met een PR verbetering van 7 seconden en goed voor een tweede plaats!Saar mocht nog een keer in actie komen op haar eerste 100 m. wisselslag en tikte als 9de aan.De 400 m. vrije slag voor jongens werd gezwommen door Zakaria. Ook voor hem was dit de eerste keer dat hij deze afstand zwom. Hij eindigde met zijn tijd op de 10de plaats.Tot slot werd de 100 m. schoolslag voor meisjes gezwommen. Julia zwom ook hier een PR en dat was goed voor de tweede plaats. Floortje zwom de elfde tijd.

Tevreden en met 7 medailles op zak ging de groep huiswaarts

tekst Eline Putters