Nederlands Kampioenschap korte baan

Het Nederlands Kampioenschap korte baan was afgelopen weekend (16-18 december). Bjorn, Karlijn, Joey, Sophia en Niels hadden zich geplaatst. Op de 200m vlinderslag zwom Bjorn zich in de B-finale, om vervolgens in een tijd van 2.16.31 14e van Nederland te worden. Omdat het hele weekend wordt gezwommen en niet iedereen in dezelfde sessie zwemt, mist Bjorn helaas op de foto. Ook Joey staat er niet op, maar hij was ziek en moest zich afmelden voor de 1500m die hij zou zwemmen. Karlijn hield het bij de korte afstanden van de vlinderslag. Ondanks sterk zwemmen, zat een finale plaats er niet in en kwam ze net tekort voor een 3e plaats in de leeftijdscategorie senioren 1-2. Ook Sophia zwemt in deze categorie, ze had een vol programma met lange afstanden. En dat ging super. Op de 200m vlinderslag was er zilver in een tijd van 2.27.61. En zowel op de 200m en 400m vrije slag werd ze 4e. Het toernooi sloot ze af met een 3e plaats in een persoonlijke record op de 1500m vrije slag. Niels kwam in actie op alle rugslagnummers en de 200m vrije slag. Hij werd 1e in de B-finale op de 100m rugslag, waarbij zijn tijd van 54.09 genoeg was voor de 6e plaats bij de senioren. De A-finale werd gehaald op de 50m rugslag en ook de 200m rugslag. Bij de 50m rug werd hij 4e van NL. De finale van de 200m rug werd niet gezwommen, omdat KNZB vanwege het slechte weer besloot de middagsessie af te lasten. Zodat iedere zwemmer veilig thuis kon komen.