Netherlands Invitational 2019

Op 6 en 7 juli 2019 vond in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadium het Netherlands Invitational 2019 plaats. 11 zwemmers, 2 trainers, 3 klokkers en een aantal ploegleiders van ZVVS vertrokken daarom naar Eindhoven. Dit internationale toernooi werd geopend met een vlaggenparade, waarin iedere vereniging als team achter de landenvlag en met de eigen verenigingsvlag in het zwembad geïntroduceerd wordt. Na het spelen van de verschillende volksliederen kon de wedstrijd beginnen.

Door de jongeste zwemmers werd gezwommen in het 25 meter bad. Hanna van Loenen,  Sanne Pruntel en Thierry Zulver kwamen uit op 8 afstanden en Gijs Krug zwom twee afstanden. Gezamenlijk zwommen ze 16 persoonlijke records. Thierry ging ook nog naar huis met 8 gouden medailles en een aantal kampioenschaprecords. In het 50 meter bad werd gezwommen door de oudere zwemmers. Femke van Dam, Jasmine Matuskova, Chantal van der Vaart, Mariëlle van der Vaart, GertJan van der Vaart, Fons Westerdijk en Wesley Zulver waren hier van de partij. Zij zwommen bij elkaar 14 persoonlijke records en Wesley bereikte 4 keer de eerste plaats en zette ook een aantal kampioenschaprecords op zijn naam.

Al met al een gezellig, sportief en succesvol weekend.