NJK 2023

Wanne en Thierry naderen de top op het NJK langebaan zwemmen in Eindhoven.

In het weekend van 16 t/m 18 juni waren in Eindhoven de Nationale Junioren Kampioenschappen zwemmen. Voor Wanne van Geest (junior 2) betekende dat een zware meerkamp met 10 Olympische afstanden in tweeënhalve dag. Voor Thierry Zulver (junior 4) betekende dat het laatste jaar als junior met deelname aan vier afstanden, de 100m en 200m schoolslag, de 100m vlinder en de 200m wisselslag. Op de 200m wissel wist hij een seizoen beste tijd te zwemmen, wat heel knap is na een seizoen met langdurige blessure. Met de 100m schoolslag zwom hij in de voorronden zelfs een personal best en mocht hij ook de finale zwemmen. Hij werd daar uiteindelijk 9e in een zeer sterk deelnemersveld. Goed gedaan Thierry!

Voor Wanne bestond de wedstrijd uit 5 blokken van 2 afstanden, waarvan 4 100m (vlinder-, rug-, vrije- en schoolslag), 4 200m (rug-, vrije-, school- en wisselslag) en 400m vrije- en wisselslag. Vorig jaar wist hij zich nog niet te plaatsen voor deze meerkamp, maar afgelopen jaar heeft hij een hele grote stap gemaakt in zijn prestaties en werd uiteindelijk 14e in de totale meerkamp, 8e in het vrijeslag klassement en 7e op de 100m vlinderslag. Met 6 persoonlijke records, 3 nieuwe tijden was het voor hem een zeer succesvol weekend, waarin hij steeds dichter bij de Nederlandse top komt. Een hele goede motivatie om bij de junioren 3 en 4 zich verder te verbeteren en wellicht te gaan strijden om de podiumplaatsen.

Het blijkt wel dat je echt serieus goed kan leren zwemmen bij ZVVS o.l.v. Marc Catsburg, de hoofdtrainer van ZVVS. Twee van zijn oud pupillen zwemmen nu bij het Nederlands Team in Eindhoven. Wie weet waar de toekomst licht van Thierry en Wanne. Nu op naar het nieuwe seizoen, met nieuwe doelen, mooie progressie en een hoop zwemplezier.