OldStars waterpolo van start in Vlaardingen!

Vlaardingen, maandag 4 oktober 2021 — Op vrijdag 15 oktober kunnen ouderen uit Vlaardingen en omstreken gratis kennismaken met OldStars waterpolo bij zwembad de Kulk. De clinic staat onder leiding van Robin van Galen en Daniëlle de Bruijn, respectievelijk voormalig bondscoach van het Nederlands Waterpolo mannenteam en Olympisch kampioene in 2008. De clinic is bedoeld voor oud-waterpolo spelers die blessuregevoelig zijn maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen waterpolo-ervaring. De OldStars waterpolo kick-off in Vlaardingen is een gezamenlijk initiatief van de KNZB, het Nationaal Ouderenfonds en Zwemvereniging Vlaardingen & Schiedam (ZVVS). Aanmelden voor 15 oktober kan via Ellis Suurland, waterpolosecretaris ZVVS, via: suurland@kabelfoon.nl.
OldStars waterpolo in Vlaardingen

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich met OldStars waterpolo in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Er wordt naast het waterpolo ook diverse beweegvormen aangeboden en er is ruimte voor het sociale aspect met een kopje koffie en gezellig gesprek. In de visie van OldStars is waterpolo niet het doel, maar een middel om actief en sociaal bezig te zijn. Vlaardingen start op 15 oktober met de eerste groep OldStars waterpolo spelers. Tijdens de kick-off wordt een samenwerkingsovereenkomst getekend door de KNZB en Ouderenfonds.

  • Het programma voor de kick-off op 15 oktober: –

09.45 uur Inloop met koffie en thee
10.00 uur Ondertekening samenwerkingsovereenkomst KNZB en Ouderenfonds
10.15 uur Introductie in het bad door Robin van Galen en Danielle de Bruijn
10.20 uur Warming-up & ASM spelvormen
11.00 uur (Oldstars) waterpolo door Karin Stiger en Ellis Suurland
11.15 uur Afronding met koffie, thee en Vlaardings Lekkers in Brasserie de Kulk

  • OldStars voor alle ouderen –

OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen alle ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met onder anderen partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving.

Na OldStars walking football lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 14 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby.

  • Over het Nationaal Ouderenfonds –

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!