Verrijking Waterpolo Commissie

Goed nieuws! De afgelopen weken zijn er een aantal vacante/nieuwe functies gevuld door enthousiaste leden van ZVVS. Maak kennis met deze toppers:

Nadat Eric Zwanenburg als voorzitter van de wpc per 1 september 2019 was gestopt, draaide de waterpolocommissie van ZVVS zonder voorzitter. Mark Hendriks was al benaderd om deze taak over te nemen, echter wilde hij als afgevaardigde scheidsrechters eerst eens kijken hoe het e.e.a. nu eigenlijk allemaal werkt. Gelukkig beviel dit zo goed dat hij sinds een aantal weken ook daadwerkelijk het voorzitterschap op zich heeft genomen.

De waterpolocommissie ziet in Mark een prima enthousiaste voorzitter. Mark is van kleins af aan al bij de vereniging en is van alle markten thuis: kennis van waterpolo, fluiten, communicatie en marketing. Ook heeft hij veel kennis van zaken wat sport en waterpolo aangaat door zijn eigen werk: Mark heeft zich dan ook meteen gestort op alle protocollen en al het andere wat op de wpc afkomt in deze atypische coronatijd.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, berg, lucht, buiten en natuur

Van verdere verjonging is ook sprake in de wpc: ook Inge Weber is toegetreden. Zij zal Ellis bij gaan staan met al haar taken. Naast enthousiaste speelster te zijn (mede als aanvoerster) in dames 4 en 5 de afgelopen seizoenen, gaat zij daarnaast nu deze rol vervullen.

Miep Groeneveld heeft de wpc verlaten na een flink aantal jaar als notuliste te hebben gefungeerd. Zij blijft betrokken bij de schoonmaak van het zwembad, de Grote Clubactie en met allerlei hand en spandienste

Karin Stigter, ervaren keepster van dames 3, die zelfs nog eens bijschiet in hogere teams, neemt haar taak over. De verhouding van jong en oud blijft zo een beetje in evenwicht, echter is de bedoeling om van lieverlee steeds meer uit te gaan breiden met jonge, capabele mensen.

Na deze verrijking van de drie nieuwe leden een paar weken geleden, is de waterpolocommissie recentelijk weer verjongd met twee andere nieuwe leden: Wesley Betcke en Eva.

Wesley gaat de rol van ‘coördinator instroom jeugd’ aannemen. Onze Spangenaar (alhoewel hij zichzelf binnenkort import-Vlaardinger mag noemen) is een inmiddels een bekende ZVVS’er en poloër in hart en nieren. Hij is door zijn (werk)ervaring bekend met alle zaken die er bij het polo komen kijken. Na een paar jaren jeugd te hebben opgeleid tot talentjes èn lid te zijn van o.a. de feestcommissie, gaat hij nu naast het spelen in heren 2 de polocommissie versterken.

Eva is onze nieuwe ‘coördinator (digitale) communicatie’. Deze Rotterdamse heeft een lange weg afgelegd om te staan waar ze nu staat. Letterlijk, want Rotterdam Heijplaat is best ver, en van dames 4 naar dames 1 ook. Toch ligt haar hart bij ZVVS en is ze inmiddels een vaste kracht in dames 1 en scheidsrechter. Ze kan een aardig staaltje (Rotterdams) communiceren, daarom gaat ze nu de interne en externe communicatie van ZVVS een flinke boost te geven.

We wensen Mark, Inge, Karin, Wesley en Eva veel succes!

Denk jij nou ook een goede toevoeging te zijn aan de wpc? Neem dan een kijkje op onze website (https://www.zvvs.nl/waterpolo/wie-zijn-wij/) voor een recent overzicht van alle vacante functies en neem contact op (waterpolo@zvvs.nl)!