Waterpolo-jeugd ZVVS op het NK

VLAARDINGEN- Afgelopen weekend was een spannend weekend voor de EG1 van ZVVS. Na een spannend seizoen waar ze helaas met 1 doelpunt verschil het kampioenschap in de 1e klasse aan ZPB uit Barendrecht moesten laten, mochten ze afgelopen weekend afreizen naar Hilversum voor het NK voor E-jeugd.

Op zaterdag stond de poulefase op het programma, de eerste twee van de poule zouden zich plaatsen voor de kwartfinales op de volgende zondag. Bloed fanatiek en vol enthousiasme begon het team het toernooi tegen de Ham, in een harde wedstrijd liet het team zich niet kennen en sleepte een mooie 5-0 overwinning binnen. De volgende wedstrijd tegen de Reigers werd een 5-2 overwinning en in de laatste wedstrijd werd er lustig op los gescoord en opnieuw gewonnen van de Reest met maar liefst 11-0. In de laatste wedstrijd moesten ze in de Nederlands kampioen van vorig jaar Amersfoort hun meerdere erkennen. Desondanks plaatsten de E-jeugd zich knap bij de laatste 8 van Nederland.

Met een grote groep supporters reisde het team zondag opnieuw af naar Hilversum voor de kwartfinale. Opnieuw was streekgenoot ZPB de tegenstander. Kansen waren zeker aanwezig maar helaas was ZPB in bloedvorm en verloor de ploeg met 7-1. In de verliezerspoule werd nipt verloren van ZV de Zaan met 5-4. In de laatste wedstrijd mochten ze zich opmaken voor de 7e of 8e plek, met een knappe 9-1 overwinning werd de 7e plek binnen gesleept. Alexia, Eva, Dean, Hidde, Jan, Luca, Max, Nanouk, Siem en coaches Anita en Kim hebben een knappe prestatie neergezet en kunnen terugkijken op een super geslaagd weekend!