wedstrijdzwemmen

Wie zijn wij Nieuwsberichten Trainingstijden Wedstrijdschema Clubkleding Disciplines Contributie Doneer nu Contact

lid worden

Wordt lid van onze zwemvereniging.

aanmelden

Disciplines

Algemene regels over deelnemen aan wedstrijden

Het deelnemen aan wedstrijden is vrijwillig, maar zeker niet vrijblijvend. Als een zwemmer zich heeft opgegeven voor deelname gaat de verenging ervanuit dat de zwemmer ook daadwerkelijk aanwezig is bij de wedstrijd. Mochten er omstandigheden zijn waardoor deelname toch niet mogelijk is, dan dient dat uiterlijk 5 werkdagen voor de wedstrijd te worden gemeld bij het wedstrijdsecretariaat.

Het niet op de wedstrijddag aanwezig zijn resulteert in een boete voor de verenging die wordt door belast naar de zwemmer. 

Nationale competitie

Wij nemen als vereniging deel in de KNZB Hoofdklasse van de Nationale zwemcompetitie. De Nationale Zwemcompetitie wordt door de KNZB georganiseerd. De organisatie wordt in samenwerking met een of meerdere deelnemende verenigingen verzorgd. De doelstelling is dat alle zwemverenigingen die bij de KNZB zijn aangesloten deel kunnen nemen aan deze competitie, zodat zij zich als team kunnen meten met andere verenigingen van min of meer gelijke sterkte. Om dit te bereiken is de Nationale Zwemcompetitie opgedeeld in drie regio niveaus en vier Landelijke niveaus. 

Regio-west competitie

Wij zwemmen als vereniging in de hoogste, de A-klasse van de Regio West competitie. De organisatie wordt in samenwerking met een of meerdere deelnemende verenigingen verzorgd. Alle verenigingen binnen Regio West kunnen deelnemen aan de Regio West Competitie. Deze competitie bestaat uit 4 wedstrijden, die gedurende het zwemseizoen worden gezwommen. RWCompetitie

Minioren circuit

De wedstrijden zijn bedoeld voor jongens minioren 2 t/m 6 en meisjes minioren 2 t/m 5 in Nederland. De regio organiseert de wedstrijden in dit circuit in samenwerking met de verenigingen. Voor de minioren is er na afloop van de zes wedstrijden een finalewedstrijd in de vorm van de Regionale Minioren Finale.  Minioren Circuit

Meerkamp circuit

Als vereniging organiseren we samen met andere verenigingen Vierkamp wedstrijden. De wedstrijden staan open voor alle leeftijdscategorieën en bieden zowel voor de beginnende zwemmers als de meer ervaren zwemmers afstanden waaraan kan worden deelgenomen. Per seizoen worden 4 wedstrijden georganiseerd. 

LAC-LAM circuit

Het KNZB Lange Afstand Circuit is in het leven geroepen om het oefenen en zwemmen van langere afstanden in de breedte te stimuleren. Voor ons is het de manier om op eenvoudige wijze veel zwemmers de langere afstanden te laten oefenen. De wedstrijden organiseren we samen met andere verenigingen. 

Master wedstrijden

Voor de masters (20+)  nemen wij deel aan de ROM wedstrijden. Binnen dit circuit worden gemiddeld 4 wedstrijden per seizoen gezwommen. 

Open Water zwemmen

Dit is de tak van wedstrijdzwemmen die (de naam zegt het al) plaats heeft in het open water. Er wordt gezwommen in meren, rivieren en plassen. Ook bij ZVVS kun je deelnemen aan open water wedstrijden, samen met andere zwemmers van de vereniging. Het seizoen loopt van eind juni tot medio september.  

Diskwalificaties

Wedstrijdzwemmen is een jury sport. Officials rondom het bad beoordelen of de start, zwemslagen, keerpunten, finish en overnames bij estafettes correct worden uitgevoerd. Het is mogelijk dat een official oordeelt dat een zwemmer niet volgens de richtlijnen heeft deelgenomen aan de wedstrijd. De zwemmer wordt dan gediskwalificeerd. De diskwalificatiecode lijst is terug te vinden op reglementen KNZB, onder reglement D: zwemmen

Ranglijsten

Wil je informatie over de gezwommen tijden, persoonlijke records, clubrecords en nog veel meer. De gegevens worden na elke wedstrijd automatisch in de diverse systemen ingelezen, soms kan dat een dag duren.

We maken gebruik van twee systemen:

  • Rankings KNZB, de officiele ranglijsten van de KNZB
  • Swimtrack, de site waarin naast je persoonlijke tijden ook diverse clubranglijsten en clubrecords worden bijgehouden.

 

 

wedstrijdzwemmen

Wie zijn wij Nieuwsberichten Trainingstijden Wedstrijdschema Clubkleding Disciplines Contributie Doneer nu Contact

lid worden

Wordt lid van onze zwemvereniging.

aanmelden