Week van de scheidsrechter 3 t/m 11 oktober

Het  is de week van de scheidsrechter! Door alle corona perikelen en de start van de competitie is de aandacht voor de scheidsrechter er (ook bij ons) enigszins voorbij geschoten. Toch zetten wij onze scheidsrechters nog even in het (afwezige) zonnetje!

Voor Mark Hendriks, die onlangs naar de Eredivisie gepromoveerd is, was 3 oktober een spannende zaterdag! Hij mocht zijn eerste wedstrijd  in de reserve eredivisie fluiten in Den Haag. Natuurlijk had hij voorafgaande aan deze wedstrijd al een flink aantal oefenwedstrijden en toernooien gefloten, zodat hij goed voorbereid voor de dag zou komen.

Mark is een talentvolle scheidsrechter van ZVVS, die samen met Erwin Schapers en Diana Dutilh fluit op het hoogste niveau (Xa) niveau van Nederland. Mark heeft uitzonderlijk snel promotie gemaakt. Het spelen in heren 2 wordt hierdoor wel lastiger omdat hij bijna elk weekend weer aan de kant staat.

ZVVS is trots op onze scheidsrechters! Zij zorgen ervoor dat elk team kan spelen. Zonder scheidsrechters is er geen wedstrijd mogelijk, dat wordt nog wel eens vergeten. 

Jaap Oldenziel staat ook al een aardig tijdje aan de kant en speelt niet meer, net als Arjan van Opzeeland. Op deze manier blijven zij toch bij het waterpolo betrokken .

Naast Erwin, Diana, Arjan, Jaap en Mark fluiten Lars Damme, Sander Verspoor, Billy Stuger, Eva, Danja van Dorp, Diana Noordzij en Suzanne Bot in de regio. Zij doen dit niet elk weekend, maar variërend per niveau ongeveer 6-14 wedstrijddagen per seizoen. Gezamenlijk zorgen zij ervoor dat elk team kan spelen.

ZVVS is (nogmaals) trots op zijn scheidsrechters en dat mag best wel eens gezegd worden. Zonder vrijwilligers geen vereniging en zonder scheidsrechters geen wedstrijd!