Zwemtoppers ZVVS geven clinic aan jeugd

Niels Dijkshoorn en Anna van Droffelaar beide op dit moment trainend bij de KNZB in Eindhoven, beide hebben als doel het halen van de komende Olympische spelen in Frankrijk hebben de jeugd van ZVVS een zwem clinic gegeven op 26 februari.

Anna die zelf als jonge zwemster gestart is bij ZVVS en doorgestoomd is naar de top van Nederland. Niels sinds zijn 16de uitkomende voor ZVVS en ondertussen tot de beste zwemmers van Nederland behoort hadden tijd gevonden in hun drukke schema om de jeugd van ZVVS de fijne kneepjes van de school en rugslag bij te brengen.

Meer dan 30 kinderen hadden zich aangemeld voor deze clinic en om iedereen de gelegenheid te geven om zoveel mogelijk te leren van deze middag werd het training aanbod verder uitgebreid. De groep werd in vieren verdeeld, zo gaf hoofdtrainer Marc een clinic vrijeslag, liet Arlo de kinderen kennis maken met landtraining, gaf Anna een Clinic op haar specialisme schoolslag (hier is ze Nederlands kampioen op) en Niels leerde de jeugd de fijne kneepjes van de rugslag. (hier is Niels Nederlands kampioen op) De kinderen die door hadden dat ze les kregen van twee zwemtoppers luisterde vol aandacht naar wat er werd verteld en keken hun ogen uit als er iets voorgedaan werd. Vol enthousiasme gingen de kinderen zelf aan de slag met wat ze verteld was en ze gezien hadden. Misschien wel de eerste stappen naar de volgende lichting Olympische toppers?

Na al deze inspanning is een goede maaltijd erg belangrijk. Bij goed trainen hoort goed eten en dus stond er naar afloop een goed verzorgde lunch klaar. Bruinbrood, eieren, kipfilet zijn zo een paar voorbeelden van goede voeding voor zwemmers.

Al met al een succes volle middag georganiseerd door Annemarie en Maaike.