7x Nederlands Kampioen op NJJK kb 2019

12 zwemmers deden afgelopen weekend mee aan het Nederlands Junioren en Jeugd Kampioenschap korte baan te Eindhoven.

De Nederlandse Junioren-Jeugd Kampioenschappen korte baan is één van de belangrijkste toernooien in het zwemseizoen. Hier komen de beste zwemmers en zwemsters van 12 t/m 17 jaar bijeen in de strijd om de nationale titels.
Dit jaar zijn er belangrijke wijzigingen. Zo zijn de limieten voor deze leeftijdsgroep afgeschaft. Voor de jongste junioren wordt er, om de veelzijdige ontwikkeling te stimuleren, in meerkampvorm gezwommen. De beste 30 zwemmers (twee leeftijdsgroepen bij elkaar) zwemmen een groot klassement (10-kamp). Nummers 31-60 zwemmen een klein klassement (6-kamp). De oudere junioren en de jeugdzwemmers zwemmen per afstand om de medailles. (per afstand een maximaal aantal series) En door het gebruik van ranglijsten blijft het tot het einde spannend wie er nu mag zwemmen.

Voor onze vereniging betekende dit dat er 12 zwemmers uiteindelijk mochten deelnemen. Thierry in de 10-kamp, Dave in de 6-kamp en de rest op individuele nummers.

Anna van Droffelaar werd Kampioen van Nederland op de 50m schoolslag in een Nieuw Kampioenschaps Record voor Jeugd 1-2.  Op de 100m schoolslag werd ze het met een nieuwe Nederlands Record Jeugd/ Nederlands Record 15 jarige. Ze zette hiermee het Kampioenschaps Record Jeugd op haar naam staan. Ze werd ook Nederlands Kampioen op de 200m schoolslag, 200m wisselslag en 400m wisselslag alle drie in een PR. Ze behaalde met bovenstaande fantastische prestaties de meeste punten en won hiermee ook het Arenaklassement voor Meisje Jeugd 1-2.

Niels Dijkshoorn werd Kampioen van Nederland op de 200m rugslag, 3e op de 100m rugslag en de 400m vrije slag. Dit eremetaal werd bij elkaar gezwommen in een Persoonlijk Record.

Karlijn Offeringa werd Kampioen van Nederland op de 100m vlinderslag, zij werd ook 2e op de 50m vlinderslag. Beide medailles behaald door een mooie PR te zwemmen.

Sophia van Droffelaar werd met een hele spannende race 3e op de 200m vrije slag.

Thierry Zulver behaalde een 13e plaats in het grote klassement. Hij behaald op de 100m wisselslag een nieuwe Nederlands Record voor 12 jarige.
Dave Dirks behaalde een geweldige 7e plaats in het kleine klassement. Hij deed dit door op al zijn afstanden, soms ook op de tussentijden, een PR te zwemmen. Echt een mooie prestatie bij zijn debuut op zo´n toernooi.

Ook Jelle Bon, Björn de Heus, Wesley Zulver, Evelyn Liket, Jill Nai Chong Tong en Tessa Poot deden mee op een of meerdere afstanden. Voor hun helaas geen medailles, maar soms zeker wel voor zichzelf een prima tijd neergezet.

Een gouden ploeg met stuk voor stuk mooie sporters hebben onder leiding van Marc Catsburg en Danny Zulver een fantastische prestatie geleverd. ZVVS is trots op jullie!