Vierkamp Brielle

Lekker gezwommen tijdens Vierkamp Brielle   

Afgelopen zaterdag deden 20 zwemmers mee aan de Vierkamp. Een Vierkamp is altijd een fijne wedstrijd om je allereerste wedstrijd te zwemmen of als je al vaker hebt gezwommen voor het eerst een bepaald slag en afstand te zwemmen.

De jongens Joey, Luca, Gijs en Anco gingen als eerste van start. Ze zwommen de 4x50m estafette, helaas was er door de andere vereniging geen team ingeschreven. En zwommen de jongens eigenlijk tegen zich zelf. Ook de meiden Eva, Hanna, Jasmine en Sanne kwamen op dezelfde afstand in actie. Voor Eva was het haar 1e wedstrijd en was ze ook nog startzwemmer.

Lydia haar enige afstand was de 200m schoolslag, waarbij een mooie PR van 5 seconde werd neergezet. Haar voorbeeld van PR werd gevolgd door Luca en Joey op de 100m rugslag. En op de 100m vlinderslag was deze er ook voor Jasmine.

De wisselslag was bij veel zwemmers in trek. Wanne, Joey, Hannah, Eva, Sander, Emma, Floortje, Merel, Julia en Emma (100m) en Kaj, Sanne (200m) zwommen hem. Dat deze ook nog best lastig is met de verschillende keer punten en slagen, bleek helaas omdat er enkele zwemmers werden gediskwalificeerd. Emma zette de grootste PR neer, ze zwom 5 seconde van haar tijd af.

Guusje zwom voor het eerst 25m vlinderslag en deed dat heel mooi in een tijd binnen de 36 seconde.

Op de 50m vrije slag grossierden de zwemmers in pr’s. Ze waren ervoor Anco, Gijs, Efe, Wanne, Sanne, Julia, Emma, Merel en Floortje. Sanne dook onder de 34 seconde, nadat het de week ervoor net niet was gelukt. Jennifer, Eva, Saar en Ismael zwommen de afstand voor de eerste en dat ging lekker. Floortje zwom maar liefst 7 seconde van haar tijd af!

Het was een gezellige en geslaagd wedstrijd. Bedankt zwemmers, trainers en de ouders die een helpende hand boden. Op naar de volgende Vierkamp.

Foto: O in Square