In memoriam: Leo Noordzij

Op 24 april 2020 is Leo Noordzij overleden. Officiallid van ZVVS, echtgenoot van ons erelid, oud-bestuurslid en trimzwemmer Toos Noordzij en vader van waterpololid Diana Noordzij.

Leo Noordzij was vanaf januari 1985 official bij het wedstrijdzwemmen. Hij was dus meer dan 35 jaar actief voor de wedstrijdzwemsport. Hij had de bevoegdheden 2 (starter) en 3 (tijdwaarnemer).

Hij was een zeer trouwe official op wie de verenigingen en de Regio altijd een beroep konden doen.

In 2006 heeft hij de onderscheiding “official van verdienste” ontvangen van de KNZB. Ook aan het feit dat hij 25 jaar official was, is destijds bij een juryvergadering aandacht geschonken.

Op 15 februari 2020 was hij nog starter bij de LAC-LAM-wedstrijd in De Kulk. Tevens zou hij op 14 maart 2020 dienstdoen als starter in Strijen. Deze wedstrijd ging niet door, zoals alle wedstrijden niet doorgingen door de maatregelen om verspreiding van het Corona-virus te voorkomen.

Helaas werd Leo Noordzij getroffen door dat virus.

Veel leden en officialleden van ZVVS hebben hem gekend en hebben hem ervaren als altijd betrokken, altijd beschikbaar, aardig en zeer trouw. We zullen hem missen.

Wij wensen Toos en Diana heel veel sterkte met dit vreselijke verlies.

Het bestuur van ZVVS