ZVVS bereidt zich voor op een heel voorzichtige start.

Op 11 mei mogen de binnenbaden weer open, maar er gelden strakke regels.                                

We hebben vrijdagmiddag het negen pagina’s omvattende protocol ontvangen van de samenwerkende partijen in de zwembranche. Daarin staan heel wat lastige regels, zoals de 1,5 m. afstand houden. Of alle regels in het protocol ook in De Kulk mogelijk zijn, wordt bestudeerd en daarover overleggen we met het management. De Kulk moet een eigen protocol maken specifiek voor het bad en de verschillende huurders. We rekenen erop dat de zwembaden De Dol-Fijn en Groenoord ons ook informeren over hun regels.

Natuurlijk zijn de commissies al bezig met de diverse opties, maar het is behoorlijk ingewikkeld volgende week weten we hopelijk meer.

Intussen heeft de waterpolo afdeling een protocol verantwoord sporten gemaakt waarin staat dat voor de Jeugdselectie spelers t/m 12 jaar een training in de buitenlucht wordt georganiseerd. De betrokken ouders hebben daarover al bericht gehad of ontvangen dat nog. Vragen hierover kunt u stellen aan de jeugdtrainers.

We krijgen ook al vragen over wanneer het leszwemmen weer start. Onze instructeurs staat al heel lang in de startblokken om aan de slag te gaan en datzelfde geldt natuurlijk ook voor de wedstrijdzwemmers, trimzwemmers en de leden die zwemmen in Maassluis (DSD).

Nog even geduld en ook al kunnen we voorzichtig weer van start, het zal voorlopig heel anders zijn dan we gewend waren.