Miniorencircuit deel 4 Aqaupelle

Zaterdag 14 januari stond de 4e minioren-wedstrijd op het programma. Dit keer gingen we met 17 zwemmers naar zwembad Aqaupelle. Onder deze groep, zwommen Elize, Hailie, Yeal,Jessica, Noor en Vigo voor het eerst een wedstijd. Elize zwom gelijk al in het programma 1 mee met de gemengde estafette 4x50m. In het volgende programma kwamen Guus en Noor net iets te kort voor een podium plaatst bij de 25 schoolslag. Noor zwom deze afstand voor de eerste keer, dus super gedaan en Guus verbeterde zijn tijd met 2 seconde. Op de 50m schoolslag was er een 1e plaats voor Saar en een 2e plaats voor Jofina, ook hier werden pr’s gezwommen. Ook de mannen Koen, Cas en Skander kwamen op deze afstand in actie. Helemaal lekker ging het niet, alleen voor Cas was er een pr. Iris zwom deze afstand voor de eerste keer en zette een mooie tijd neer. Guusje en Anouck zwommen rond hun eigen tijd.

Ook de toch wat lastigere vlinderslag stond op het programma. Daan deed het geweldig, door ruim 5 seconde van zijn 50m tijd af te zwemmen. Guusje won de onderlinge strijd met Anouck en ze werden 2e en 3e op de 100m vlinderslag. Tymo zwom de 25m voor het eerst. Voor Saar en Jofina lijkt zo’n korte afstand een makkie. Saar dook onder de 20 sec en Jofina had een pr van 2 sec.

Op de 25m vrije slag waren de verschillen bij de jongens minimaal. Gelijk al bij de eerste keer deze afstand zwemmen, was er een 2e plaats voor Vigo, en Noor zwom sterk naar een 3e plaats. Guus werd nipt 4e. De 50m werd voor een eerste keer, keurig uitgezwommen door Tymo en Yael. Voor Saar en Jofina is het een bekende afstand en was er respectievelijk een 1e en 2e plaats en voor beide dames een pr. Daan en Wesley zwommen beide een pr op de 100m, Karlijn lukt het net niet.

Op de 50m rugslag kwam Daan ondanks zijn pr van 3 seconde net te kort voor een 3e plaats. Ook Wesley verbeterde zijn tijd. Elize zwom de afstand voor het eerst en deed dat prima. Voor de meer ervaren Karlijn was er een pr. Vigo (1e), Guus (4e), Noor (2e) en Hailie (4e) lieten zien, dat ze een goede 25m rugslag kunnen zwemmen.

De wedstrijd werd afgesloten met de 200m vrije slag. Skander en Cas zwommen deze voor het eerst. Koen was een pr van 11 seconde, Anouck en Guusje beide 9 seconde. Een prima afsluiting van een goede wedstrijd van onze jongste zwemmers.