Sophia actief in Griekenland

Een prachtige trip naar Griekenland om daar te kunnen zwemmen in het Olympische Aquatisch Centrum van Athene. Een lang weekend om te ervaren hoe het is om in zo’n kolossaal zwemcomplex waar in 2004 de Olympische Zomerspelen zijn gehouden mee te doen aan de International Okeanos. Voor een talentvolle groep uit de regio Den Haag-Rotterdam waar ook Sophia van Droffelaar, deel uit maakt, was deze mogelijkheid gecreëerd.

Januari is de start van het 50 meter bad seizoen en dat mocht zij openen in een mega groot complex met een capaciteit van 11.500 toeschouwers op de tribune. ’s Morgens werd er hard getraind en ’s avonds werden de wedstrijden gezwommen. Met een persoonlijk record van 19 seconde op de 200 meter vlinderslag op de eerste dag kwam ze net 7 honderdste te kort voor een podiumplek. De 100 meter schoolslag welke daarna werd gezwommen was rond haar eigen snelste tijd.

Zondag stonden de middellange afstanden 200 meter wisselslag en 200 meter op het programma, iets wat haar prima ligt. Het leverde haar podiumplekken op. Brons op 200 wisselslag en zilver op de 200 meter vrije slag.

Maandag was er gelegenheid om Athene de bezoeken en een wandeling in heerlijk Griekse naar de berg waarop de beroemde Akroplis staat te gaan. En ’s avonds weer terug met het vliegtuig naar Schiphol. Een korte maar fantastische ervaring met alleen maar hoogtepunten.

Op de lange baan heeft Sophia laten zien, dat ze haar ontwikkeling op de korte baan goed kan door zetten. Tijdens het NK korte baan in Den Haag, zwom ze ook al twee keer naar het erepodium door op de 1500 meter vrije slag 3e te worden in een persoonlijk record van 17.46.90. En een spannende strijd om het goud op de 200 meter vlinderslag werd Sophia 2e met een miniem verschil van 8 honderdste in 2:27.61.