Officials gezocht!

Sta jij aankomend seizoen als official aan de badrand?

Bij elke wedstrijd zijn officials nodig! Als wij als vereniging deelnemen aan een wedstrijd zijn wij verplicht om officials leveren. Helaas is onze pool aan officials momenteel klein en bestaat de kans dat zwemmers worden uitgesloten van wedstrijden, omdat we onvoldoende officials kunnen leveren. Iets dat we willen en moeten voorkomen.

We zijn vooral voor de leeftijdscategorie minioren (Vierkamp en Minioren-Junioren wedstrijden) dringend op zoek naar ouders, zwemmers (vanaf 16 jaar) die tijdwaarnemer willen worden. Er zijn geen kosten verbonden aan de cursus.

In september start een cursus in Delft. Geef je snel op, want vol = vol. En sta volgend seizoen aan de badrand als tijdwaarnemer

Cursus plaats: Delft
Cursus data: dinsdag 17, 24 september en 1 en 8 oktober 2019, aanvang 19:30uur
Examen datum: dinsdag 15 oktober 2019
Locatie: Clubhuis van D’Elft in zwembad Kerkpolder, Kerkpolderweg 1 2625 EB Delft

Op de cursusavonden (tijdsduur ca. 2 uur) leer je de zwemslagen, alles over tijdwaarneming, hoe de wedstrijd en juryvergadering verloopt en kort de taken van de overige juryleden. Van een tijdwaarnemer wordt verwacht dat hij aan de badrand het keerpunt en de aankomst beoordeeld en de gezwommen tijd op neemt. Naast de cursusavonden wordt je voor één wedstrijd opgesteld als schaduwklokker om het geleerde bij een wedstrijd in de praktijk te brengen onder begeleiding van een tijdwaarnemer.

Voor de opleiding heb je nodig: een stopwatch (met mogelijkheid om meerdere rondetijden op te nemen). De stopwatch moet reeds op de eerste cursusdag worden meegenomen.  Tijdens de wedstrijden heeft u nodig een witte broek, een clipboard, pen en/of potlood. Een officials shirt ontvangt u van de vereniging. En ook de stopwatch wordt vergoed als je slaagt voor het examen. Per seizoen dien je minimaal 3 keer te fungeren als official om je bevoegdheid te behouden.

Opgegeven is via de website van KNZB regio west, kijk bij wedstrijdzwemmen onder officials (zie link).

https://www.knzbwest.nl/wedstrijdzwemmen/zwofficials/zwoffopl/zwoffoplaanmelden

Mocht je nog meer informatie willen? De trainers kunnen antwoord geven op je vragen en anders kun je een mail sturen naar inschrijvingen@zvvs.nl of officialszvvs@gmail.com

Het helpt ons als vereniging en daarmee de zwemmers echt enorm, als het aantal officials zich uitbreidt. Dus geef snel aan dat je mee wilt doen!