Thierry en Nikodim grossieren in medailles

Op 30 juni was de Speedo SportEmotion Jaargangfinale 2019. Dit is dé wedstrijd voor de snelste minioren van Nederland, waarvoor Thierry Zulver en Nikodim Markovic zich geplaatst hadden.

Ze mochten zich in schrijven op 4 afstanden, dus dat waren 8 starts. En dat werden ‘gewoon’ 8 medailles. Een geweldige prestatie, in een deelnemersveld van ruim 300 zwemmers.

Op de 200m wisselslag was Thierry 1e en Nikodim 2e. Ook op de 100m rugslag was dit de volgorde. Op de 100m schoolslag was er verrassend een zwemmer die sneller was dan de jongens en was de Thierry de 2e plaats en Nikodim de 3e plaats. Nikodim startte op de 100m vrije slag en zwom met ruim een halve seconde op de concurrentie naar de 1e plaats. Thierry was vervolgens de enige ZVVS’er die startte op de 100m vlinderslag en was zijn concurrent veel te snel af. Met een voorsprong van bijna 4 seconde tikte hij als 1e aan. De jongens hebben super gezwommen met 4x goud, 3x zilver en 1x brons was het een zeer geslaagd kampioenschap. Gefeliciteerd.