ZVVS meest succesvolle club van Nederland!

In het weekend van 9 & 10 september was het dan eindelijke zover. Het Open Nederlands Kampioenschap open water zwemmen. Zwem vereniging Vlaardingen Schiedam (Zvvs) was met een aantal sterke zwemmers vertegenwoordigd en er werden dan ook een aantal mooie resultaten behaalt.

Het lukte een aantal zwemmers zelfs om Nederlands kampioen te worden. Hilda Vrijbloed op de 10.000m vrije slag, Karin Stein 3.000m vrije slag, Joey Pop 2.500m vrije slag, Irene van der Laan 3.000m vrije slag en Conny Boer-Buys 3.000m vrije slag ieder in hun eigen leeftijd categorie slaagde er in de Nederlandse titel binnen te slepen en gingen met goud naar huis.

Ook waren er nog schitterden zilveren en bronzen medailles. Nadya Putter haalde knap zilver op de 2.000m schoolslag en Karin Stein ging niet alleen met goud naar huis maar haalde ook nog brons op de 2.000m schoolslag.

Doordat dit de afsluiting was van het open water zwemseizoen kon ook het algemeen klassement opgemaakt worden en ook hier vielen de ZVVS zwemmers in de prijzen. Zo werd Karin Stein niet alleen eerste in het vrije slag dames 50+ klassement maar ook in de schoolslag was ze de beste. Irene van der Laan werd eerste in het klassement vrijeslag 60+. Conny Boer-Buys vrijeslag 70+ en Willem Putter 75+. Nadya Putter slaagde er in derde te worden bij de vrijeslag 35+ en tweede bij de schoolslag 35+.

Ook de jeugd leverde een top prestatie. Zo werd Joey Pop eerste bij de junioren vrijeslag en Hilda Vrijbloed presteerde het zelfde bij de jeugd.

De ZVVS zwemmers hebben een fantastische buiten water seizoen gezwommen en hopen deze resultaten door te trekken het zwembad in.