Zwemkamp 2022

Op 2 september 2022 verzamelden 36 zwemmers en 8 begeleiders zich bij zwembad De Kulk. Een veelbelovend kamp stond voor de deur! Na een uurtje rijden rolden de spanning en het plezier bus uit om het kamphuis voor een weekend lang dat van de zwemmers van ZVVS te maken.

Na het dierengeluidenspel (waar wel heel bijzondere dieren te horen waren) en een kampvuur was het bedtijd voor de jongsten. Voor de oudere jeugd werd de spanning opgevoerd met een spannend “historisch” verhaal over de directe omgeving van het kamphuis. En ja, daarna moesten de zwemmers zich het bos in wagen om daar op zoek te gaan naar allerlei eigenaardige figuren. Niet iedereen durfde, er vielen wat traantjes en er werd flink gegild.

Zaterdagochtend, na een kort nachtje, was er een gezellig ontbijt en uiteraard korvee voor sommigen. Daarna volgde een uitdagend spel waarin er mieren werden gegeten, bananen in oren gestopt, monden dichtgeplakt met ducttape en zijn er toffe foto’s gemaakt. We maakten van een individuele sport een mooi teammoment!

Een zwemkamp is geen zwemkamp zonder een zwembad van de binnenkant te hebben gezien. Maar jemig, wat kan 50 meter toch ver zijn als je dat nog nooit gezwommen hebt. Na de afsluitende onderlinge wedstrijd stapte iedereen moe maar voldaan het zwembad uit.

Terug in het kamphuis was er even tijd voor een moment voor jezelf. We vonden zwemmers terug in de slaapzalen om uit te rusten en te kletsen, bij de tafeltennistafel om samen rond de tafel te spelen of een diep gat gravend buiten voor de deur. De feestvreugde bouwde zich op naarmate de dag vordere en na het eten was het dan zo ver.

De glitters, felle kleuren en potjes gel kwamen uit de tassen. Iedereen maakte zich op voor de ‘foute disco’. Iedereen, echt iedereen had z’n best gedaan op een leuke, grappige, mooie en vooral ‘foute’ outfit. Na spontane polonaise, klassieke meezingers, standaard dansjes en geweldige karaokesessies sloten we de avond af met een spannende stoelendans.

Zondagochtend was het even lastig om alle ogen open te krijgen, maar ja, na het ontbijt, hop hop gas erop. Door het zand, hoog, laag, links, rechts, armen, benen. Allemaal onder de strenge leiding van onze voormalig hoofdtrainer Marcel.

Na de lekkere lunch was er nog net tijd voor een potje levend stratego voordat het tijd was om weer huiswaards te keren.

Gedurende het gehele kamp was er fruit voor de zwemmers beschikbaar als gezond en verantwoord tussendoortje. Dit is gesponsord door Albert Heijn DE WOLF te Schiedam. Er is goed gebruik van gemaakt!

Voordat alle zwemmers en begeleiders de bus in stapten was er voor iederen een aandenken aan dit fantastische kamp. Dit handdoekje, met daarop geborduurd de tekst “zwemkamp 2022” is gesponsord door de volgende bedrijven:

Secure Dynamic

Pet’s Place Vlaardingen

Paramedisch centrum De Nieuwe Dam

En ja, drie keer met je ogen knipperen en een spetterend kamp is alweer voorbij. Van 7 tot 68 jaar hebben we genoten van dit kamp! Kom je volgend jaar ook mee?

We sloten vorig seizoen af met een gezellige en druk bezochte BBQ, we zijn nu gestart met een fantastisch kamp. Voor de rest van het seizoen staan er nog meerdere activiteiten in de planning buiten de trainingen en wedstrijden om. Jullie horen er vanzelf meer over en we hopen jullie daar weer te zien!