ZVVS presteren geweldig

Veel goede zwemprestaties van ZVVS zwemmers in een druk zwemweekend.

Op donderdagmiddag begon de SwimCup, waaraan ook de Nederlandse top deelneemt, ofwel een sterk deelnemersveld. In deze wedstrijd werden ’s middags voorrondes gezwommen en de 8 snelste zwemmers, zwommen de volgende dag de A,B,C finales. Jill Nai Chung Tong, Wesley Zulver, Niels Dijkshoorn debuteerde op deze wedstrijd. Het was een goed weekend voor de zwemmers. Jill en Niels wisten zich te plaatsen voor de meerdere finales. Voor Anna was dit het tweede jaar dat zij deel nam aan deze wedstrijd en ook zij wist zich te plaatsen voor verschillende finales. Haar hoogte punt van het toernooi was het behalen van een EYOF limiet op de 100 meter schoolslag. Anna van Droffelaar slaagde er in de eerste EYOF limiet te zwemmen. In de series 100 meter schoolslag realiseerde ze een nieuw persoonlijk record van 1.12.33 en dat was sneller dan de gestelde kwalificatietijd van 1.12.89. Een dag later imponeerde zij in de finale met haar 1.11.91. Sneller dan de series en hiermee bevestigde zij haar vorm. Ze heeft de limiet voor de EYOF stevig in handen.

Vrijdag 5 april deed  Sophia van Droffelaar mee aan het Nederlands Junioren Kampioenschap lange afstand. Zij zwom een PR van ruim 15 seconde op de 800m vrije slag. Ze werd met haar tijd 4e van Nederland bij de junioren 3.  En verbrak ook nog eens het senioren clubrecord, dat nog op naam van Karin Stein stond.

Zaterdag 6 april was de RanomiCup, deze wordt georganiseerd voor minioren met als doel het inspireren van de talenten van morgen door de toppers van vandaag. ZVVS was met een kleine afvaardiging aanwezig, waaronder de kersverse meervoudige “Nederlands  kampioen” Thierry Zulver, en Nikki Markovic, Julia Dabrowska, Olivia Czaj-Manika en Zakaria Boekarhihi. Het zwemplezier straalde ervan. Ieder mocht op 2 of 3 afstanden deelnemen aan de wedstrijd. Nikki werd 1e op de 100m rugslag, 2e op 100m vrije slag en 3e wisselslag.  Julia werd 2e op 50m rugslag. Thierry werd 1e op 100m vlinderslag, 100m schoolslag en 200m wisselslag.

Ook was er nog een LAC-LAM wedstrijd waarin Jasmijn Hakker, Stella Droffelaar, Clara Groenhorst, Luca Erkens en Dave Dirks de uitdaging aangingen om 2000m (ofwel 80 banen zwemmen) te zwemmen. Stella was de snelste vrouw van ZVVS in 31:15.80 en Dave bij de mannen in een tijd van 28:16.51.